Grip op je geheugen

Samen met je partner kom je vandaag bij de dokter vandaan. Je ging heen omdat je merkte dat je wat vergeetachtig was en op het werk merkte dat je concentratie minder was en daardoor meer vergissingen maakte dan anders. Dat was best een drempel omdat je bang was voor de uitslag.

Uit de geheugentest bleek dat je geheugen inderdaad niet meer zo functioneert zoals je gewend was. Maar er is volgens de dokter geen reden om je zorgen te maken. Het ligt vast aan stress. Over een jaar mag je terugkomen voor een nieuwe geheugentest om te kijken of het erger is geworden.

Het kan best zijn dat dit het begin is van een dementie vertelde de dokter. De angst vliegt je naar de keel, en het beneemt je letterlijk de adem. Je geniet nog van zoveel dingen. Hoe nu verder?

Het maakt je onzeker en je verliest de grip op de toekomst waardoor het als zand door je vingers lijkt te glijden. Als je nu geen actie onderneemt dan wordt die geheugenproblemen alleen maar erger.

Je weet bijna wel zeker dat het een beginnende dementie is. Het zit immers ook in de familie. Je ziet het al voor je dat je kinderen en je man dan voor je moeten zorgen en dat vreemde zorgmedewerkers je komen wassen thuis.
Of dat je naar zo n groep moet waar je activiteiten mee moet doen de hele dag. En uiteindelijk beland je in zo n verpleeghuis.

Dat zou je echt niet willen tussen al die gekken. Het beeld van roepende mensen die wegkwijnen in zo’n verpleeghuis omdat er te weinig zorgverleners zijn krijg je maar niet uit je hoofd.

Nee, dat zou je echt niet willen. Je zou er alles voor over hebben om dat te voorkomen.

84% van de deelnemers die dit programma volgen ervaren verbeteringen van het geheugen.

**Een laboratoriumonderzoek is vrijwel altijd een vast onderdeel. Dit kunnen we aanvragen bij de huisarts.

**De supplementen zijn niet bij de prijs van dit programma inbegrepen.

Waarop is dit leefstijlprogramma gebaseerd?

Dit leefstijlprogramma is gebaseerd op klinisch wetenschappelijk onderzoek. De basis ligt bij onderzoek door meerdere wetenschappers en artsen waaronder;

  • Dr Dale Bredesen is neuroloog en professor en wordt internationaal erkend als expert op het gebied van neurodegeneratieve ziekten en verbonden aan de universiteit van Californië-Los Angeles.
  • Christopher Palmer, MD, is een psychiater en onderzoeker aan Harvard die werkt op het grensvlak van metabolisme en geestelijke gezondheid. Dr Palmer beschrijft talrijke bewijslijnen die geestesziekten verbinden met stoornissen die verband houden met de stofwisseling. zoals diabetes, hartaanvallen, beroertes, pijnstoornissen, zwaarlijvigheid, de ziekte van Alzheimer en epilepsie.
  • De David Perlmutter, is neuroloog en universitair hoofddocent aan de University of Miami School of Medicine en heeft meerdere boeken geschreven over de invloed van leefstijl en metabolisme op de werking van onze hersenen. Hij heeft het publiek bewust gemaakt van het rijke inzicht dat uitdagende hersenproblemen, waaronder de ziekte van Alzheimer, andere vormen van dementie, depressie en ADHD, heel goed kunnen worden voorkomen door veranderingen in levensstijl, en het optimaliseren van het metabolisme van ons lichaam

Het protocol is gebaseerd op meer dan drie decennia (laboratorium)onderzoek, wat geresulteerd heeft  in honderden peer-reviewed publicaties die de biochemische mechanismen hebben blootgelegd achter de achteruitgang van het geheugen geassocieerd met de ziekte van Alzheimer.
Dit heeft een deur geopend naar nieuwe revolutionaire inzichten en behandelingen.

In de afgelopen 30 jaar hebben talloze onderzoeken laten zien dat cognitieve stoornissen en dementie veroorzaakt worden door een verstoring in de signalering van de hersenen. En deze verstoring wordt veroorzaakt door het disfunctioneren van het metabolisme in het lichaam welke vaak al jaren aan de gang is. In eerste instantie is het lichaam nog wel in staat deze te herstellen of te compenseren en daarbij het geheugen te sparen. Naarmate we ouder worden en er meer en langer sprake is van een disbalans in lichaamsprocessen heeft dat invloed op de hersenen. De hersenen beschadigen en krimpen  met als gevolg geheugenproblemen en dementie.

De one size fits all behandelingen die zich tot nu toe alleen op de klachten richten zijn tot nu toe niet succesvol. Er wordt alleen gekeken naar wat er mis gaat op 1 specifieke plek, namelijk in de hersenen.
Maar ons programma richt zich op de oorsprong van de chemische onbalans in het lichaam welke resulteren in geheugenklachten. Er wordt gekeken naar het geheel van processen in het lichaam die invloed hebben op de hersenfuncties  en niet naar maar 1 onderdeel.
Het doel is om de biochemie te veranderen en te optimaliseren zodat de hersenen weer goed kunnen functioneren.

Uit onderzoek blijkt dat er meer dan 36 factoren zijn (stofwisselingsstoornissen, slechte voedingsstatus, gebrek aan trofische ondersteuning, blootstelling aan virussen, gifstoffen etc.) die kunnen leiden tot verstoringen en krimp in de hersenen.
Deze factoren worden in het leeftstijlprogramma Grip op je geheugen opgespoord middels vragenlijsten en bloedonderzoek.
Daarna volgt een programma waarbij al deze factoren worden aangepakt. De behandeling kan vergeleken worden met 36 gaten in het een dak. Als je 1 of 2 gaten dicht is het dak nog steeds lek.
Het doel is om zoveel mogelijk gaten te dichten. Hoe meer gaten je bedekt des te meer succes bij het oplossen van het probleem.

Het leefstijlprogramma is gebaseerd op precisiegeneeskunde. Voor elk persoon wordt door middel van de uitkomst van de onderzoeken bepaald wat nodig is om de situatie te verbeteren. En dat kan per persoon verschillen.  De adviezen zullen bestaan uit leefstijlgerelateerde onderwerpen met daarnaast het optimaliseren van lichaamsprocessen en het opheffen van tekorten.

 

Meer lezen

Ervaringen

Quotes

“Mijn cholesterol en bloeddruk zijn binnen een half jaar gezakt naar goede waarden. Mijn bloeddrukmedicatie hoef ik niet meer te nemen”

Quotes

“Ik gun iedereen een coach zoals Karin. Integer en betrouwbaar en ze weet precies wat ze moet zeggen om jou te helpen.”

Quotes

“Mijn hersenmist is verdwenen door aanpassing van voeding. Ook bleek een tekort in mijn B vitaminen”

Informatie of een afspraak? Mail mij!

Druk op de button, vul je gegevens in en ik neem contact met je op.