Optimaal brein

Het enige klinisch bewezen programma om geheugenachteruitgang te voorkomen.

Herken je dit?

Je moeder belt je vaak en vraagt steeds hetzelfde. Ook is ze steeds dingen kwijt en de afstandsbediening is ook steeds stuk. Dus ga je maar weer naar haar toe om te zien wat er aan de hand is. Je treft je moeder ontredderd aan. Ze weet het allemaal niet meer en voelt zich eenzaam.

Ze begint te huilen en je kan niets doen om haar gevoel te verzachten. Alles wat je zegt is ze straks weer vergeten. Het voelt zo machteloos om haar zo te zien. Kon je maar iets doen om het te verzachten. Je hoopt maar dat je nooit dementie zult krijgen. Helaas is er nog geen medicijn gevonden.

Maar dat is nu anders.

Het is namelijk wel mogelijk je te wapenen tegen geheugenachteruitgang. Het programma optimaal brein is gebaseerd op klinisch wetenschappelijk onderzoek. Achteruitgang van het geheugen is niet normaal en meerdere factoren kunnen daar de oorzaak van zijn.

Deze factoren kunnen leiden tot neurodegeneratie waardoor er geheugenachteruitgang en uiteindelijk dementie optreed. Dit leidt tot metabole verstoringen zonder dat we het merken en starten al 20 jaar voordat een dementie zich uit.

Wacht dus niet langer maar start nu met het optimaliseren van jou gezondheid en breingezondheid.

Daarom kan jij een dementie voor zijn!

Onderzoek heeft uitgewezen dat je het risico om dementie te krijgen al met 40% kunt verkleinen door je leefstijl aan te passen.
Ook is maar 5% erfelijk. Dat betekent dat er 95% procent kans is dat jij het kunt voorkomen.

Een dementie ontstaat al 20 jaar voordat de ziekte zich uit.
Middels laboratoriumonderzoek is dus nu al te zien welke factoren bijdragen aan toekomstige geheugenklachten. En dat betekent dat je deze dus nu ook al kan gaan bijsturen en optimaliseren.

Optimaal brein is een lifechanging programma waar je voor de rest van je leven profijt van hebt. Daarom is het belangrijk dat je gemotiveerd bent en bereid bent om een blijvende verandering aan te brengen in je leefstijl.

*De eventuele geadviseerde supplementen zijn niet bij de prijs van dit programma inbegrepen.

 

Waarop is dit leefstijlprogramma gebaseerd?

Dit leefstijlprogramma is oa gebaseerd op klinisch wetenschappelijk onderzoek. De basis ligt bij het protocol van Dr Dale Bredesen.

Dr Dale Bredesen is neuroloog en professor en wordt internationaal erkend als expert op het gebied van neurodegeneratieve ziekten en verbonden aan de universiteit van Californië-Los Angeles.

Het protocol is gebaseerd op meer dan drie decennia laboratoriumonderzoek, wat geresulteerd heeft  in honderden peer-reviewed publicaties die de biochemische mechanismen hebben blootgelegd achter de achteruitgang van het geheugen geassocieerd met de ziekte van Alzheimer.
Dit heeft een deur geopend naar nieuwe behandelingen.

In de afgelopen 30 jaar hebben talloze onderzoeken laten zien dat cognitieve stoornissen en dementie veroorzaakt worden door een verstoring in de signalering van de hersenen. En deze verstoring wordt veroorzaakt door een chemische disbalans in het lichaam welke vaak al jaren aan de gang is. In eerste instantie is het lichaam nog wel in staat deze te herstellen of te compenseren en daarbij het geheugen te sparen. Naarmate we ouder worden en er meer en langer sprake is van een disbalans in lichaamsprocessen heeft dat invloed op de hersenen. De hersenen beschadigen en krimpen  met als gevolg geheugenproblemen en dementie.

De one size fits all behandelingen die zich tot nu toe alleen op de klachten richten zijn tot nu toe niet succesvol. Er wordt alleen gekeken naar wat er mis gaat op 1 specifieke plek, namelijk in de hersenen.
Maar ons programma richt zich op de oorsprong van de chemische onbalans in het lichaam welke resulteren in geheugenklachten. Er wordt gekeken naar het geheel van processen in het lichaam die invloed hebben op de hersenfuncties.
Het doel is om de biochemie te veranderen en te optimaliseren zodat de hersenen weer goed kunnen functioneren.

Ook zien we in de nederlandse media gelukkig steeds meer berichten dat leefstijlfactoren een zeer grote invloed hebben op de ontwikkeling en de gezondheid van onze hersenen. De ontwikkeling van een dementie begin al ongeveer 20 jaar voordat het zich daadwerkelijk openbaart. We merken en voelen er niets van maar in ons lichaam gebeurt er al van alles. Dit kan je dus voor zijn.

Door het optimaliseren van jou lichamelijke en breingezondheid kan jij het risico op dementie met minimaal 40% verkleinen!
Hoe zou het voor je zijn dat je vol vertrouwen de toekomst in gaat omdat je weet dat jij hebt geïnvesteerd in een optimale gezondheid zodat je achteruitgang van je geheugen en dementie kunt voorkomen.

Meer lezen

Aan het einde van het traject

• Heb jij een gepersonaliseerd adviesrapport om je breingezondheid optimaal te houden.
• Weet jij precies wat er nodig is om achteruitgang van je geheugen te voorkomen.
• Kan jij dit succesvol en gemakkelijk toepassen in jou leven.
• Ben je zelfverzekerd en kijk je vol vertrouwen de toekomst in.

Je hebt nu drie keuze’s
1. Je laat het zoals het is en hoopt dat het jou niet gaat overkomen.
Grote kans dat je je steeds blijft afvragen of je geen dementie gaat krijgen zodra je geheugen je even in de steek laat op bepaalde momenten.

2. Je blijft hangen in onzekerheid. Moet ik dit nu wel doen of is het niet te duur.
Besef dat je maar 1 gezondheid hebt en ook maar 1 stel hersenen. Jouw hersenen zorgen voor de aansturing van je lichaam en ook hoe je je leven inricht. Bedenk dat hoe langer je het uitstelt des te meer tijd het kost om jou breingezondheid te optimaliseren. De angst en onzekerheid zal blijven totdat je de regie pakt over je (brein) gezondheid.

3. Je gaat er voor omdat je weet dat je maar 1 keer een kans hebt om het goed aan te pakken. Jou leven en je gezondheid is je te dierbaar om niet in te investeren. Bovendien heb je gezien wat geheugenstoornissen of dementie doet met mensen en dat wil je echt voorkomen!

En dat niet alleen voor jezelf maar ook voor je partner en je kinderen en eventuele kleinkinderen.

Het enige wat je nodig hebt is motivatie en een inschrijving op het programma.

 

Ervaringen

Quotes

“Mijn cholesterol en bloeddruk zijn binnen een half jaar gezakt naar goede waarden. Mijn bloeddrukmedicatie hoef ik niet meer te nemen”

Quotes

“Ik gun iedereen een coach zoals Karin. Integer en betrouwbaar en ze weet precies wat ze moet zeggen om jou te helpen.”

Quotes

“Mijn hersenmist is verdwenen door aanpassing van voeding. Ook bleek een tekort in mijn B vitaminen”

Informatie of een afspraak? Mail mij!

Druk op de button, vul je gegevens in en ik neem contact met je op.